Volunteer Opportunities

Volunteering during a GNSI conference offers the chance to meet new people, help the conference run smoothly, and deepen your connection to the organization. The first twenty people to commit to at least five hours of volunteer work at the conference will be eligible to receive a $100 refund on their registration (refunds will be processed after the conference). In many cases, several volunteer tasks will need to be combined to meet the five-hour minimum.

To sign up as a volunteer, please email Robin Carlson at robinleecarlson@gmail.com. See the schedule and campus map.

Exhibit Preparation

Description: Hanging the artwork juried into the exhibit. Supplies and layout will be provided. Artwork will be unpacked, boxes stored, conditions checked.

Lead: Amelia Janes

  • Day: Sunday, June 25
  • Time: 9:00 AM - 5:00 PM (6 hours, flexible within this timeframe)
  • Location: EH Gallery
  • Number Volunteers Needed: 2

Mural Painting Party Preparation

Description: Lay out supplies and substrate for the mural.

Lead: Jennifer Landin

  • Day: Sunday, June 25
  • Time: 10:00 AM - 1:00 PM (3 hours)
  • Location: Bryson Hall
  • Number Volunteers Needed: 2

Mural Painting Party Refreshments

Description: Set up, serve, and clean up the refreshments served at the mural painting party.

Lead: Robin Carlson

  • Day: Sunday, June 25
  • Time: 12:00-5:00 PM (2.5 hours per volunteer, in shifts)
  • Location: Bryson Hall
  • Number Volunteers Needed: 2

Registration Table

Description: Assist with registrations, handing out packets, answering questions, giving directions, and other tasks as needed.

Lead: Robin Carlson

  • Day: Sunday, June 25
  • Time: 8:00 AM - 12:30 PM (4.5 hours)
  • Location: Registration Table
  • Number Volunteers Needed: 1
  • Day: Monday, June 26
  • Time: 8:00 – 11:00 AM (3 hours)
  • Location: Registration Table
  • Number Volunteers Needed: 1
  • Day: Tuesday, June 27
  • Time: 11:45 AM - 12:45 PM (1 hour, covering lunch)
  • Location: Registration Table
  • Number Volunteers Needed: 1
  • Day: Wednesday, June 28
  • Time: 11:45 AM - 12:45 PM (1 hour, covering lunch)
  • Location: Registration Table
  • Number Volunteers Needed: 1
  • Day: Thursday, June 29
  • Time: 11:45 AM - 12:45 PM (1 hour, covering lunch)
  • Location: Registration Table
  • Number Volunteers Needed: 1

Presentation Troubleshooting (AV/IT)

Description: Assist presenters with computer connections, presentation loading, and any other technical issues that arise. Each person will be responsible for two classrooms during their two hour shift.

Lead: Robin Carlson

  • Day: Monday, June 26
  • Time: 1:00-3:00 PM (2 hours)
  • Location: Jensen classrooms
  • Number Volunteers Needed: 2
  • Day: Monday, June 26
  • Time: 3:00-5:00 PM (2 hours)
  • Location: Jensen classrooms
  • Number Volunteers Needed: 2
  • Day: Tuesday, June 27
  • Time: 1:00-3:00 PM (2 hours)
  • Location: Jensen classrooms
  • Number Volunteers Needed: 2
  • Day: Tuesday, June 27
  • Time: 3:00-5:00 PM (2 hours)
  • Location: Jensen classrooms
  • Number Volunteers Needed: 2
  • Day: Wednesday, June 28
  • Time: 1:00-3:00 PM (2 hours)
  • Location: Jensen classrooms
  • Number Volunteers Needed: 2
  • Day: Wednesday, June 28
  • Time: 3:00-5:00 PM (2 hours)
  • Location: Jensen classrooms
  • Number Volunteers Needed: 2

Techniques Showcase Assistance

Description: Assist showcase demonstrators with setting up and taking down their tables. Remain onsite for the duration of the showcase to help with any problems that arise.

Lead: Robin Carlson

  • Day: Tuesday, June 27
  • Time: 2:00-6:00 PM (4 hours)
  • Location: Canon Lounge
  • Number Volunteers Needed: 1

Workshop Setup Assistance

Description: Assist instructors with transporting supplies, setting up classrooms, and cleaning up supplies as needed.

Lead: Robin Carlson

  • Day: Thursday, June 29
  • Time: on call as needed (approximately 1 hour total)
  • Location: TBD
  • Number Volunteers Needed: 1
  • Day: Friday, June 30
  • Time: on call as needed (approximately 1 hour total)
  • Location: TBD
  • Number Volunteers Needed: 1